MŰSZAKI VIZSGA IDŐPONT FOGLALÁS:
Kosár - Kiürít

195/60 R 15 Taurus HIGH PERFORMANCE 88V nyári

20.600- Ft
C
C
71 dB

Terhelés index (LI) : 88 - 560 kg

Sebesség index (SI) : V - 240 km/h

TAURUS HIGH PERFORMANCE nyári gumi személyautók számára. Kötött forgásirányú mintázata csendes futást, jó menetstabilitást és kiváló vízkiszorítást eredményez.

Részletes gumi ismertető

TAURUS HIGH PERFORMANCE nyári gumiabroncs személyautók számára. Kötött forgásirányú autógumi mintázata csendes futást, magas menetstabilitást és kiváló vízkiszorítást eredményez.

Gyártó bemutatása: Taurus

A TAURUS ismert Magyar márkanév volt a teherautógumi és mezőgazdasági abroncs  piacon 1996 -ig . Ekkor a MICHELIN a privatizáció keretében megvásárolta a TAURUS Gumiipari válalatot a TAURUS gumik gyártása abba maradt . A nyiregyházi gyárat korszerűsítette és ott kisebb szériában gyárt MICHELIN UHP gumiabroncsokat.

 2013-ban a Michelin életre keltette a híres Taurus Magyar márka nevét, és elkezdte gyártani a személy kisteherautó gumikat Taurus néven, különböző Európai gyáraiban , főként a dél-szerbiai Pirotban Pirotban készülnek, földrajzilag közel a nagy európai piacokhoz, de az EU-n és az EU-törvények hatályán kívül.

Michelin stratégiája érdekes: meglevő stratégiai autógumi márkái (MICHELIN , KLEBER , BF-GOODRICH )mellett, az olcso budgett autógumi kategóriában ugyanazt a terméket a különböző alpiacokon eltérő márkanévvel árulja. Ezek korábban felvásárolt kisebb cégek ( Sebring, Taurus, Kormoran, Tigar és Riken ) márkanevei, amik egy-egy térségben ismerősen csengenek – lásd a valamikori magyar gumiipari büszkeség nevének, a Taurusnak az újra bevezetését. A márkanév-alapú marketinghez végülis csak az oldalfalra a feliratot sütő gépeket kell átprogramozni. A Sebring, Taurus, Kormoran, Tigar és Riken néven gyártott abroncsok amúgy teljesen egyformák, és arra a feltevésre építenek, hogy mondjuk pl. egy magyar vásárló előbb fog megbízni egy Taurus márkanevű termékben .

 

Top